Veilig betalen

  1. Via kredietkaart (Visa, MasterCard en American Express)
  2. Via bankkaart (Bancontact, Maestro)
  3. Via online banking (ING Homepay)
  4. Via web banking (PayPal)
  5. Wat betekent het BeCommerce label?
  6. Wat en wie is Ingenico?
  7. Wat is SSL?
  8. Hoe weet ik dat mijn informatie beveiligd is?
  9. Wat is 3-D Secure en SecureCode bij kredietkaarten?

1. Via kredietkaart (Visa, MasterCard en American Express)

Hoe werkt het?
Op de pagina waar u uw bestelling kunt afrekenen, kiest u het type creditcard waarmee u wenst te betalen. U voert uw creditcardgegevens (uw kaartnummer en controlenummer in, de geldigheidsdatum van uw kaart en uw naam) via onze beveiligde SSL procedure en samen met Ingenico en uw creditcardorganisatie zorgen wij voor een correcte en veilige afhandeling van uw bestelling. Als uw creditcard wordt geaccepteerd, wordt uw bestelling doorgevoerd en krijgt u vervolgens een e-mail met de bevestiging van uw bestelling.

Misbruik met uw creditcard.
In het geval dat iemand u en ons met uw creditcard probeert te bedriegen, informeert u ons snel door een e-mail te sturen naar info@iciparisxl.be of telefonisch contact op te nemen met onze klantenservice. Ook dient u in dit soort gevallen altijd melding te maken van fraude met uw pas aan uw Credit card organisatie.

2. Via bankkaart (Bancontact, Maestro)

Hoe werkt het?
Op de pagina waar u uw bestelling kunt afrekenen, kiest u de betaalmethode waarmee u wenst te betalen. U voert de gegevens van uw kaart (uw naam, nummer en de geldigheidsdatum van uw kaart) in via onze beveiligde SSL procedure en samen met Ingenico en uw creditcardorganisatie zorgen wij voor een correcte en veilige afhandeling van uw bestelling. Als uw betaling wordt geaccepteerd, wordt u bestelling doorgevoerd en krijgt u vervolgens een e-mail met de bevestiging van uw bestelling.

Opgelet: Maestro wordt nog niet ondersteund door alle banken en bankkaarten.

3. Via online banking (ING Homepay)

Hoe werkt het?
Klanten met de online banking functionaliteiten van ING Homepay kunnen kiezen voor deze betaalwijze. Afhankelijk van de bankinstelling, vult u de unieke digipass code in of wordt u automatisch doorgeschakeld naar de website van uw bank om de betaling te verrichten. Als uw betaling wordt geaccepteerd, wordt u bestelling doorgevoerd en krijgt u vervolgens een e-mail met de bevestiging van uw bestelling.

4. Via web banking (PayPal)

Hoe werkt het?
Klanten met een PayPal account kunnen kiezen voor deze betaalwijze. U meldt zich aan bij PayPal met uw mailadres en uw wachtwoord en geeft daarna de toestemming om de betaling te verrichten. Als uw betaling wordt geaccepteerd, wordt uw bestelling doorgevoerd en krijgt u vervolgens een e-mail met de bevestiging van uw bestelling.

5. Wat betekent het BeCommerce label?

BeCommerce is de Belgische vereniging van de bedrijven actief in verkoop op afstand, via internet, en dus alle vormen van e-commerce.

Wanneer BeCommerce verklaart dat ICI PARIS XL de BeCommerce Label code respecteert dan betekent dit dat onze e-commerce site gecertificeerd is door de onafhankelijke organisatie, Bureau Veritas Certification Belgium NV. Bekijk hier het certificaat.

6. Wat en wie is Ingenico?

Ingenico is een beveiligd betaalsysteem dat uw financiële gegevens op een veilige manier verzamelt en ze door geeft aan de bankinstelling die de financiële transactie uitvoert. De veiligheid van online betalingen is voor Ingenico een voortdurende zorg. Als markleider (Payment Service Providers) beschikt Ingenico dan ook over alle nodige certificaten en goedkeuringen van de financiële instellingen/banken om gevoelige informatie te behandelen.

7. Wat is SSL ?

Het is vanzelfsprekend dat wij SSL gebruiken om alle gegevens (adressen, bestelgegevens, betaalgegevens, enz) te beveiligen. SSL (Secure Sockets Layer) is een versleutelde verbinding die communicatie over het internet beveiligt.

8. Hoe weet ik dat mijn informatie beveiligd is?

U kunt aan de hand van verscheidene factoren controleren of u zich wel degelijk in een beveiligde zone bevindt. Alle browsers met SSL-compatibiliteit tonen een symbool wanneer ze in beveiligde modus werken. Bovendien verandert in een beveiligde zone het begin van de URL van "http" in "https", wat betekent dat het SSL-protocol voor de communicatie met de server wordt gebruikt.. (http = HyperText Transport Protocol; https = HTTP met SSL.)

9. Wat is 3-D Secure en SecureCode bij kredietkaarten?

3-D Secure en SecureCode maken het betalen op internet nog veiliger. De 3D-Secure technologie is ontwikkeld door Visa en wordt aangeboden onder de merknaam Verified by Visa. Onder het label MasterCard SecureCode biedt ook MasterCard deze standaard aan. 3-D Secure en SecureCode vormen een extra stap bij het plaatsen van uw bestelling die is bedoeld voor uw veiligheid. U wordt beschermd tegen misbruik van uw creditcardnummer omdat u vóór de betaling eerst uw identiteit bevestigt.

Hoe werkt het? Uw kaart is niet standaard geactiveerd voor 3-D Secure of SecureCode. Voor het betalen van uw bestelling kan gevraagd worden om 3-D Secure te activeren op uw kaart. Hierna zal bij elke online verificatie van uw creditcard altijd om een digitale handtekening gevraagd worden. Deze code wordt vervolgens meteen door uw eigen bank gecontroleerd. Er zijn een aantal varianten van de digitale handtekening, afhankelijk van uw bank. Het kan een zelf gekozen wachtwoord zijn, een pincode die verstrekt is door uw bank, maar er kan ook gevraagd worden om een digitale handtekening met behulp van een digipas of random reader.